Hoe zien anderen je Facebookprofiel?

Facebook is geïntegreerd in het dagelijks leven van velen. Je moeder, je vader, je baas, je klanten en ook je beste vrienden zijn je Facebookvrienden. Hoe zien zij jou?

 

De mate van interactie met Facebookvrienden

Als je iets op Facebook post, is dat voor iedereen toegangkelijk? Mijn updates zijn te lezen voor al mijn vrienden. Je kan - via instellingen - bepaalde Facebookvrienden uitsluiten van bepaalde soorten updates. Ik begrijp dat dat bij hoge uitzondering prettig kan zijn. Toch vraag ik me af: Kan je niet beter alleen openbaar toegankelijke updates plaatsen? Immers, eenmaal gepost op Facebook - los van je privacy settings - het ìs openbaar.

 

Hoe professioneel reageert je leidinggevende?

Neemt jouw leidingevende jouw losbandige feest foto's nèt iets te serieus? Krijg je opmerkingen tijdens een vergadering of word je op je werk geconfronteerd met opmerkingen op je Facebookbelevenissen? Praat er eens over. Iemand kan echt het gevoel hebben jou te kennen op basis van je online presentatie. Tijdens een geïnteresserd gesprek leer je iemand pas echt kennen. 

 

Garantie op privacy instellingen

Er is geen garantie op je geheimen via de privacy instelingen. Is jouw website of profiel ooit "gehacked"? Dan weet je dat technische mogelijkheden en een veilige implementatie niet automatisch hand in hand gaan.

  

Opdrachtgevers en recruiters

Moderne recruiters en opdrachtgevers concentreren zich liever op Linkedin dan Facebook. Linkedin geeft een zakelijker beeld. Toch zijn er genoeg bazen en recruiters die een zakelijke analyse maken op basis van de inhoud en willekeur van updates op Facebook. 

 

Perceptie

Een belevenis, gedachte of een foto. Het kan voor jou slechts een momentopname zijn. Voor je klant, je baas en ook je moeder is het de nieuwe waarheid over jou. Of het nu "waar" is of niet.

 

Facebooksupport gewenst?

Wilt u van vrienden naar likes?

Neem voor sociale media oplossingen contact op.